Övergångsrättvisa:Kritik mot kriterier för att etablera ansvar

Categories: Media,Nyheter,Röster från Civilsamhället 2016

MR-fondens partnerorganisation i Colombia – Advokatkollektivet José Alvear Restrepo – har tillsammans med den ständiga kommittén för försvar av mänskliga rättigheter – CPDH – och det internationella samfundet för mänskliga rättigheter – FIDH – i våren publicerat ett pressmeddelande som uppmärksammar de ändringar som gjordes till utkastet av lagstiftning som kommer att reglera implementering av fredsavtalet mellan regeringen och FARC-EP. Brevet fokuserar på punkten som behandlar konfliktoffren och i synnerhet de kriterier som finns för att etablera ansvar för kommandokedjan inom armén och tredje parts deltagande bland företagare. Läs pressmeddelandet för att få veta mer om de punkter som väcker debatt och se videon där representanter från organisationer och drabbade samhällen berättar om problematiken kring företag och mänskliga rättigheter i Colombia.

 

Läs mer:  If transitional justice cannot try businessmen or those in senior positions of responsibility, the International Criminal Court must.

 

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar