Internationella civilsamhällsorganisationer uppmanar den colombianska regeringen att skydda utsatta människors liv under pandemin

Categories: Nyheter,Opinion och påverkan

Läs uttalandet som internationella civilsamhällsorganisationer publicerade i slutet av förra veckan där välkomnas ELN- gerillas annons om en ensidig vapenvila under april månad.  De uttrycker även sin oro för upptrappningen av attacker och mord på sociala ledare som försvarar fred och mänskliga rättigheter, och f.d. gerilla soldater från FARC. Organisationerna varnar för ökad risk för aggressioner från olagliga väpnade grupper under COVID19-kris. Enligt MAPP-OAS-rapport har deras närvaro i de konfliktdrabbade territorierna lett till inneslutningar och tvångsfördrivningar av samhällen i Chocó, Nariño och Cauca. Under karantänen har åtta personer dödats, tre av dem var i process att återintegreras.

Uttalande 3 april ECP (1) Uttalande 3 april ECP (2)

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar