Företagens roll för hållbar fred i Colombia

Categories: Nyheter,Opinion och påverkan

Foto: Sebastian Rocha. CIDH/OEA

Foto: Sebastian Rocha. CIDH/OEA

Fred i Colombia förväntas innebära ökade utländska investeringar till landet och nya möjligheter för svenska företag att expandera. I början av december var Forum Syd och Colombiagruppen värd för Johana Rocha från Tierra Digna. Hon besökte Sverige för att delta som paneldeltagare på ett seminarium om företags ansvar för en hållbar fred.

Under seminariet uppmärksammade Johana de risker för kränkningar av mänskliga rättigheter som finns och då i synnerhet kring exploatering och utvinning av kol i norra delen av landet. Panelen hade en mycket bra diskussion om vad som krävs för att företag ska bidra till en hållbar utveckling och varaktig fred i Colombia.

”Det kan ta generationer innan Colombia får fred”. Läs Johan Apel Röstlunds artikel med  Johana Rocha

Besök följande länkar för mer information om frågor som företagsansvar, mänskliga rättigheter och fred!

As Black as Coal, en rapport där Forum Syd granskar problematiken kring företag och mänskliga rättigheter i samband med kolutvinning i fallet El Cerrejón

El Carbón de Colombia: ¿Quién Gana? ¿Quién Pierde? Minería, Comercio global y Cambio climático. Bogotá, Centro de Estudios para la Justicia Social Tierra Digna.

Statement from Colombian civil society regarding the Colombian Government’s policy on Business and Human Rights Minería, Comercio global y Cambio climático. Bogotá, Centro de Estudios para la Justicia Social Tierra Digna.

 

 

 

 

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar