Vad kan göra sanningskommissionen för Colombia?

Categories: Nyheter

farc_colombia_dialogos_paz_reanudadosDen 4 juni gjorde den colombianska regeringen och FARC-gerillans förhandlare ett stort tillkännagivande där ett av de viktigaste resultaten som uppkommit under fredsförhandlingarna på Kuba presenterades. Parterna har kommit fram till en överenskommelse om formerna och mandaten för en sanningskommission som förtydligar och gör sanningen allmänt känd om vad som hänt i landet under den långvariga konflikten.

Detta är den första punkten i överenskommelsen i frågan om ”Upprättelse för konfliktoffer”. Förhandlarna har diskuterat frågan i ungefär ett år. Följ länken för att läsa WOLA:s analys om denna överenskommelse:

What Colombia’s ’Truth Commission’ Can, and Can’t, Do

 

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar