”Resilience – De drabbades perspektiv på fred och rättvisa”

I Röster från civilsamhället ger representanter från det colombianska civilsamhället sin syn på möjligheten för fred i Colombia. I följande avsnitt pratar Olga Amparo Sánchez, socialarbetare och generalsekreterare för organisationen Casa de la Mujer om Resiliens och de drabbades perspektiv på fred och rättvisa. Olga Amparo är aktiv inom kvinnorättsrörelserna La Red Nacional de Mujeres, La Ruta Pacífica de las Mujer och Colombianas y Colombianos por la Paz. Hon har skrivit ett flertal artiklar, studier och uppsatser om kvinnorsrättigheter. |Video på spanska|

Olga Amparo Sánchez es trabajadora social y directora de la Casa de la Mujer en Colombia, Es integrante de la Red Nacional de Mujeres, Colombianas y Colombianos por la Paz y la Ruta Pacífica de las Mujeres. Durante su visita a Estocolmo hablo de las víctimas y su resiliencia, el rol y perspectiva de las mujeres frente al proceso y la construcción de paz en Colombia y la importancia de la reparación integral para las víctimas del conflicto Colombiano. Video en español.

 

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar