Fredsprocessen: Inkludering av urfolks- och afrocolombianer rättigheter

Categories: Media,Nyheter

Under vecka 23 anordnar Colombiagruppen tillsammans med Colombianätverket, Latinamerikagrupperna och Forum för Latinamerikastudier flera event som bjuder på civilsamhällsperspektiv om fredsbyggandet i Colombia.

Den veckan publicerar Colombiagruppen en serie analytiska artiklar där The Washington Office on Latin America, WOLA, uppmärksammar  flera av de utmaningar som Colombia behöver övervinna för att uppnå framgångar efter ett eventuellt fredsavtal mellan FARC-gerillan och regeringen.

Den andra artikeln undersöker varför urfolks- och afrocolombianers perspektiv borde bli inkluderade i fredsprocessen. Förutom artikeln bjuder WOLA på en intervju med Marino Cordoba som är internationell chef för plattformen CONPA, skapad av afro- och urfolksrörelser som lever i de mest konfliktdrabbade områdena i Colombia.

Besök WOLA´s hemsida för att ta del av artikeln

För information och anmälan till våra event under V.23 besök följande länk:

Uppsala: Colombia: Perspectives on the Peace Negotiations

Stockholm: Riksdagsseminarium – Vägen till hållbar fred i Colombia -Röster från Civilsamhället

Göteborg: Röster från Colombia: Övergångångs till rättvisa och en hållbar fred?

Ni är hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar