SABOGAL – animerad TV-show om MR-situationen i Colombia.

Categories: Media,Nyheter

I mars lanserade den colombianska televisionen Sabogal, en ny animerad TV-show som bjuder på en uppfriskande insikt i MR-situationen i landet.

Jaime Garzón var en berömd journalist, komiker och fredsaktivist på 1990-talet. Garzón agerade även som förhandlare för frigivning av FARC-gerillans tillfångatagna. Han blev enormt populär för sin politiska satir av TV-serier som Zoociedad (1990-1993) och Quac (1995-1997). Sabogal utgår från Jaime Garzóns död och berättar historien om advokaten som representerade Garzóns familj och hur dennes utredning leder till avtäckningen av tarvliga kopplingar mellan narkotikahandlare, paramilitära ledare och korrupta tjänstemän.

Medregissör är Juan Lozano. Han berättar att serien är resultatet av ett nära samarbete mellan en grupp människorättsadvokater som granskar flertalet fall inom vilka det råder straffrihet och där våld och hot har varit en konstant. Sabogal försöker rädda det historiska minnet och främja mänskliga rättigheter och en fredskultur. Serien europalanserades under ”Forum för mänskliga rättigheter” i Genève. Följ länken och se trailer.

Läs mer om Sabogal>> The Bogotá Post

 

Author: Colombiagruppen

Lämna ett svar